Eikö täivaltio-Venäjälle mikään koskaan riitä?

Uutiset Suomesta ja muualta maailmasta

Eikö täivaltio-Venäjälle mikään koskaan riitä?

ViestiKirjoittaja Rajajoki » 14.10.2018 09:15

Poliittiset jännitteet Venäjän ja Valko-Venäjän välillä ovat lisääntyneet presidentti Vladimir Putinin nimitettyä KGB-taustaisen Mihail Babitšin suurlähettilääksi Minskiin. Valko-Venäjällä on pelätty, että tuoreen suurlähettilään todellisena tehtävänä on syöstä presidentti Aljaksandr Lukašenka vallasta ja siten pohjustaa maan yhdistämistä Venäjään.

Kremlin politiikkaa seuraavan Russian Monitor -verkkojulkaisun kommentaattori Viktor Larionov pitää tuoreessa artikkelissaan Valko-Venäjän pahoja aavistuksia perusteltuina.

Venäjä on jo pitkään havitellut lentotukikohtaa Valko-Venäjän maaperältä, mutta presidentti Lukašenka ei ole Kremlin toistuviin vaatimuksiin suostunut. Samaan aikaan Valko-Venäjän osallistuminen EU:n itäiseen kumppanuusohjelmaan herättää epäluuloja Moskovassa. Minskin Strategisen ja ulkopoliittisen tutkimuksen keskuksen johtaja Arseni Sivitski on varoittanut maiden suhteiden kärjistymisen saattavan johtaa jopa Valko-Venäjän miehitykseen.

Larionovin mukaan Kremlin tähtäimessä on todennäköisesti nyt uusi Venäjän ja Valko-Venäjän unioni, jonka pääkaupunki olisi Moskova. Malli olisi Venäjän nykyjohdon näkökulmasta optimaalinen, sillä muodostettavan unionin presidentiksi voitaisiin valita Vladimir Putin maan nykyisen perustuslain toimikausimääräysten sitä rajoittamatta.

https://www.verkkouutiset.fi/vladimir-p ... astauksen/
Avatar
Rajajoki
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 24191
Liittynyt: 09.12.2015 18:33

Paluu UutiskeskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Sabbath ja 1 vierailijaa