Kalsarikänni-Himanen kertoo uudesta kusetuksestaan

Sana on vapaa!

Kalsarikänni-Himanen kertoo uudesta kusetuksestaan

ViestiKirjoittaja anarkistialkuasukas » 18.12.2016 12:23

"Marraskuussa 2013 Himasen johtama kansainvälinen tutkijaryhmä julkisti silloisen pääministerin Jyrki Kataisen tilaaman raportin Kestävän kasvun malli.

Yli 700 000 euroa maksanut raportti nostatti kohun ja julkisuudessa epäiltiin rajusti, oliko työ hintansa väärti. Lisäksi paljastui, että valtioneuvoston kanslia oli tilannut tutkimusryhmän työn kilpailuttamatta. Raporttia ja sen tekijöitä pilkattiin avoimesti.

Himanen vetäytyi julkisuudesta. Nyt kolme vuotta myöhemmin hän kertoo Helsingin Sanomille, että kohun ollessa pahimmillaan Seiska-lehden helikopteri pörräsi hänen asuntonsa yläpuolella ja iltapäivälehti seurasi häntä autolla.

- Se oli kivuliasta, sielun pimeä yö, Himanen kuvailee HS:lle.

Himanen kertoo haastattelussa, ettei hän ei edelleenkään ymmärrä raporttinsa vastaanottoa. Sen jälkeen kuitenkin puhelin lakkasi soimasta ja hänen yrityksensä vuosittainen liikevaihto putosi sadoista tuhansista muutamiin tuhansiin euroihin. Köyhyydessä mies ei kuitenkaan elä, vaan hän kertoo HS:lle olleensa jo jonkin aikaa "taloudellisesti vapaa".

Viimeiset pari vuotta Himanen on työskennellyt enimmäkseen kotoaan käsin ja rakentanut Global Dignity -verkostoaan ja siihen liittyvää filosofiaansa. Hän on saanut kerättyä verkostoonsa huikean määrän kansainvälisiä vaikuttajia kuten Norjan kruununprinssi Haakonin, Etelä-Afrikan Nobel-palkitun piispan Desmond Tutun, bisnesmoguli Richard Bransonin ja presidentti Martti Ahtisaaren.

HS:n mukaan Global Dignity on hyväntekeväisyysverkosto, joka jakaa Himasen filosofiaa kouluissa eri puolilla maailmaa. Filosofian voi tiivistää Himasen mukaan lauseella "arvokkaan elämän yhteiskunta, joka yhdistää luovuuden ja välittämisen."


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016121 ... 3_uu.shtml

Kuva

Taitaa järjestön hyväntekeväisyys olla suunnattu kalsparipellen omalle tilille... :smoke1:
Se on sanomattakin selvää että aivan kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen.
Avatar
anarkistialkuasukas
Vuoden sisällöntuottaja
Vuoden sisällöntuottaja
 
Viestit: 63687
Liittynyt: 11.12.2015 19:18
Paikkakunta: Universumi

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: anarkistialkuasukas, cashew, Kasipallo, Pistaasi ja 3 vierailijaa