SDP löysi 2 presidenttiehdokasta

Sana on vapaa!

SDP löysi 2 presidenttiehdokasta

ViestiKirjoittaja tjk1 » 21.06.2017 09:30

VIhdoinkin SDP löysi presidenttiehdokkaan
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/355744 ... rvojohtajaSdp:n Haatainen pyrkii aktiiviseksi presidentiksi ja arvioi Sauli Niinistön olleen vaisu arvojohtaja


Sdp:n Tuula Haatainen: "Arvojohtajuus ja Tarja Halosen kaltainen aktiivisuus kansainvälisessä politiikassa erottaisivat minut presidenttinä Sauli Niinistöstä."Kimmo Penttinen

Kansanedustaja Tuula Haataisen lapsuudenkoti sijaitsi Soisalon saaressa Savossa. Merellisessä Helsingissä asuva Haatainen on vahvoilla Sdp:n presidenttiehdokkaaksi, vaikka puolue järjestäisi ehdokkaastaan esivaalin. Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta järjestää mahdollisesta ehdokkuudestaan tiedotustilaisuuden keskiviikkona.

Kansanedustaja Tuula Haataisen lapsuudenkoti sijaitsi Soisalon saaressa Savossa. Merellisessä Helsingissä asuva Haatainen on vahvoilla Sdp:n presidenttiehdokkaaksi, vaikka puolue järjestäisi ehdokkaastaan esivaalin. Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta järjestää mahdollisesta ehdokkuudestaan tiedotustilaisuuden keskiviikkona.
Kotimaa Lännen Media 5:00 7


Lauri Nurmi

Tuula Haatainen oli 21-vuotias, kun Mauno Koivisto voitti presidentinvaalin tammikuussa 1982.

– Koiviston nousu oli juuri aikuistuneelle ihmiselle järisyttävä kokemus. Olin elänyt koko elämäni Kekkosen Suomessa, jota leimasivat presidentin valinta poikkeuslailla ja pysähtyneisyys. Yhtäkkiä kaikki oli mahdollista politiikassa, Haatainen muistelee.

Koiviston innoittamana Haatainen tempautui opiskelijapolitiikkaan.

Vapautumisen ilmapiirissä varttunutta kansanedustajaa selvästi harmittaa tilanne, jossa monet poliitikot välttelevät presidentti Sauli Niinistön linjan haastamista.

– Pitää olla aidot vaalit ja kunnollinen ehdokasasettelu, eikä hyssyttelyä. Itsensä pitää laittaa likoon, sillä maailma ei muutu kuin toimimalla, hän sanoo Lännen Medialle.

Haatainen pyrkii Sdp:n presidenttiehdokkaaksi ja Niinistön haastajaksi presidentinvaalissa.

Presidenttinä Haatainen veisi Suomen linjaa lähemmäs edellisen demaripresidentin Tarja Halosen kausien (2000–2012) ulkopolitiikkaa.

– Maailmantilanne huutaa arvojohtajuutta ja sitä, että presidentti ottaa kantaa. Halonen painotti vahvasti kestävää kehitystä, ympäristökysymyksiä, globaalin eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämistä ja sitä, että Suomi ei eristäytyisi vaan olisi aktiivinen kansainvälisillä foorumeilla. Kun vertaan Niinistön ja Halosen linjoja toisiinsa, kallistun kyllä Halosen linjalle, Haatainen kertoo.Pitkäaikaisena kansanedustajana ja entisenä ministerinä Haatainen on vahvoilla Sdp:n presidenttiehdokkaaksi, vaikka hän saisi puolueestaan haastajia ja Sdp järjestäisi esivaalin.

– Niinistö on onnistunut turvallisuuspolitiikassa noudattamalla edeltäjiensä Koiviston ja Halosen linjoja. Siinä ei ole huomautettavaa, mutta arvojohtajuus ja Halosen kaltainen aktiivisuus kansainvälisessä politiikassa erottaisivat minut presidenttinä Niinistöstä, Haatainen painottaa.

Presidenttinä Haatainen pyrkisi lisäämään Suomen aktiivisuutta YK:ssa ja sen alaisissa järjestöissä. Kuopion yhteiskoulun lukiossa varsinkin kieliä opiskellut Haatainen korostaa osallistuneensa YK-vaikuttamiseen 1990-luvulta lähtien.

– Olin Suomen valtuuskunnan jäsen suuressa Pekingin konferenssissa, jossa vuonna 1995 hyväksyttiin YK:n naisten ja tyttöjen oikeuksien toimintaohjelma. Siihen kirjattiin seksuaalioikeudet. Kun ihmisille turvataan hyvinvointi ja vapaus, se vähentää ääriajattelua ja lisää turvallisuutta, Haatainen kuvailee ulkopoliittista ajatteluaan.

Turvallisuuspolitiikassa Haatainen syventäisi EU-maiden välistä puolustusyhteistyötä. Hän antaisi ulkopolitiikan johtajana paljon arvoa EU:n Lissabonin sopimuksen turvalausekkeelle.

– Suomella pitää olla oma uskottava puolustus, mutta viime vuosien kehitys vahvistaa käsitystäni eurooppalaisen yhteistyön vahvistamisen tärkeydestä. EU:n turvalausekkeen merkitystä vähäteltiin tarpeettomasti, kunnes Ranskan terrori-iskujen jälkeen havahduttiin siihen, että apua pitää olla valmis antamaan, Haatainen huomauttaa.Soisalon saaressa Vehmersalmella lapsuutensa viettänyt Haatainen muutti 15-vuotiaana yksin lukioon Kuopioon. Savolaistytön mieli paloi maailmalle avustustyöhön, mistä syttyi kipinä sairaanhoitajaksi. Vuoden sairaalatyöskentelyn jälkeen Haatainen halusi Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan sosiaalipolitiikkaa lukemaan.

– Anestesialääkäriltä loksahti suu auki, kun kerroin lukevani pääsykokeisiin ja irtisanoutuvani työstäni. En olisi uskonut olevani jonain päivänä sosiaali- ja terveysministeri. Halusin vain muuttaa maailmaa. Kirjoitin paljon kannanottoja ja yleisönosastokirjoituksia, Haatainen naurahtaa.

Opetusministerinä hän työskenteli vuosina 2003–2005 ja sosiaali- ja terveysministerinä 2005–2007. YK-liiton varapuheenjohtaja hän oli 1997–2003.

– Yliopistossa luin myös poliittista historiaa. Olen siitä lähtien ollut kiinnostunut ulkopolitiikasta, Haatainen toteaa.

Niinistöltä hän olisi toivonut enemmän arvojohtajuutta.

– Kansalaiset odottavat presidentiltä enemmän kannanottoja ja arvojohtajuutta, Haatainen uskoo.
Myös: Maarit Feldt-Ranta yrittää presidentiksi
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/355779 ... +Haatainen
Sdp:n presidenttiehdokkaaksi pyrkii ainakin kaksi kokenutta demaripoliitikkoa, kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen.

Ensimmäisenä ehdokkuudestaan ilmoitti edustaja Haatainen Lännen Median haastattelussa. Haatainen toimi opetusministerinä vuosina 2003–2005 ja sosiaali- ja terveysministerinä vuosina 2005–2007.

Toisena kisaan ilmoittautui aamupäivällä Feldt-Ranta, joka on Sdp:n varapuheenjohtaja. Feldt-Ranta työskenteli Sdp:n puoluesihteerinä vuosina 2005–2008
tjk1
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 1956
Liittynyt: 10.12.2015 19:11

Re: SDP löysi 2 presidenttiehdokasta

ViestiKirjoittaja *Haamis » 21.06.2017 09:33

Tuossa on hyvä alku...ketkähän vielä menettävät hermonsa patistelujen takia ja antautuvat :shock:
" Elämässä ei kannattaisi tehdä samaa tyhmyyttä kahteen kertaan,
valikoima on sen verran runsas"
Avatar
*Haamis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 8312
Liittynyt: 01.01.2016 13:05

Re: SDP löysi 2 presidenttiehdokasta

ViestiKirjoittaja Legba » 21.06.2017 09:39

SDP:stä ei todellakaan löydy varteenotettavaa ehdokasta. Tyttö Vehmersalmelta heittäytyy politiikkaan, joopa joo.
Legba
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 30332
Liittynyt: 25.11.2015 01:01
Paikkakunta: Koitere


Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Icemonkey3, Justin Case, PJV66, yxpöllövaa ja 7 vierailijaa