Kiinan sähköautoissa piilee karmea ympäristöpommi

Sana on vapaa!

Kiinan sähköautoissa piilee karmea ympäristöpommi

ViestiKirjoittaja anarkistialkuasukas » 08.07.2017 10:57

"Suuressa osassa kehittyneistä maista sähköautot saavat energiansa puhtaista lähteistä. Kiina sen sijaan luottaa edelleen pääosin fossiilisiin polttoaineisiin energiantuotannossaan. Lopputulos on nurinkurinen, sillä kiinalaiset sähköautot kuluttavat elinkaarensa aikana enemmän energiaa kuin perinteiset bensiini- tai dieselmoottoriset ajoneuvot.

Bloombergin aihetta käsittelevässä raportissa todetaan, että Yhdysvalloissa sähköauton ympäristövaikutukset jäävät puoleen perinteisten autojen vastaavista. Niissä osissa maata, joissa sähköä tuotetaan puhtaammin, vaikutukset ovat vielä vähäisemmät.

Kiinan tarina on toisenlainen. Applied Energy -tiedelehdessä julkaistun paikallisen tutkimuksen mukaan Kiinassa valmistettu sähköauto pahentaa kasvihuoneilmiötä 50 prosentia enemmän kuin polttomoottoriauto – pääasiassa energiankulutuksensa ja valmistuksensa takia. Suurimpana syynä ovat tehtaiden käyttämä saastuttava energia.

Tämä on surullinen muistutus siitä, että sähkö ei ole ”puhdasta ainetta, joka tulee töpselistä”. Sähkö on ensin tuotettava, eikä kaikkea siitä saada valitettavasti hankittua puhtaalla vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla."


https://tekniikanmaailma.fi/autot/kiina ... ittavasti/

Jopas oli provokatiivinen otsikointi, kysehän on sähkön tuotannon ympäristövaikutuksista, ei kulutuksen.
Se on sanomattakin selvää että aivan kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen.
Avatar
anarkistialkuasukas
Vuoden sisällöntuottaja
Vuoden sisällöntuottaja
 
Viestit: 63423
Liittynyt: 11.12.2015 19:18
Paikkakunta: Universumi

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ..viduixmän.., Browo, epäilevä, Pekka6, Tarleena, Ukkotuumii ja 3 vierailijaa