Nyt keskusta ja kokoomus yrittävät perhevapaauudistusta

Sana on vapaa!

Nyt keskusta ja kokoomus yrittävät perhevapaauudistusta

ViestiKirjoittaja Veli Pontikka » 23.07.2017 21:27

Nyt keskusta ja kokoomus yrittävät saada perhevapaauudistuksen liikkeelle - "Kolmas hallitusryhmä on kovasti erilainen"

Kaksikolla on jo samansuuntainen sävel, mutta Uusi vaihtoehto ei kerro vielä kantaansa.

Kuva
Perhevapaauudistus ei ole aiemmin edennyt - perussuomalaisten puheenjohtajana olleessaan Timo Soini sanoi keväällä, ettei kotihoidontukeen tule mitään muutoksia tällä hallituskaudella. (JARNO KUUSINEN/AOP)

Keskusta ja kokoomus aikovat nyt molemmat saada vastoinkäymisiä kohdanneen perhevapaiden uudistamisen käyntiin. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa kertovat olevansa toiveikkaita, että valmistelun aloittamisesta päätetään jo elokuun budjettiriihessä.

Perhevapaauudistus ei ole aiemmin edennyt - perussuomalaisten puheenjohtajana olleessaan Timo Soini sanoi keväällä, ettei kotihoidontukeen tule mitään muutoksia tällä hallituskaudella.

Keskusta kertoo kuitenkin olevansa valmis yrittämään uudelleen, kun hallituksessa on nyt perussuomalaisten sijaan Uusi vaihtoehto.

- Kolmas hallitusryhmä on kovasti erilainen kuin aikaisemmin. Voisiko se auttaa ratkaisun löytymistä tässäkin asiassa, Kaikkonen sanoo.

Perhevapaiden uudistamista paljon vaatinut kokoomus on keskustan avauksesta riemuissaan. Sarkomaa uskoo, että asiassa löytyy sopu.

- Mielestäni on nyt paremmat mahdollisuudet, kun pääministeripuolueen ryhmäpuheenjohtaja sanoo koko keskustaryhmän suulla, että hallituksen täytyy yrittää, Sarkomaa sanoo.

"Kipeä asia"

Uusi vaihtoehto ei vielä kerro kantaansa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (uv.) mukaan kanta muodostuu ministerikokouksessa elokuussa. Selvää kuitenkin on, etteivät perhevapaat ole ryhmän asialistan kärjessä.

- Siellä on meille ja muille hallituskumppaneille muita tärkeitä asioita, joita haluamme viedä eteenpäin. Sitten neuvotellaan, mitä on realistista lähteä viemään eteenpäin.

Perinteinen kiistakapula on kotihoidontuki, ja se voi hiertää myös Uutta vaihtoehtoa.

- Kotihoidontukeen puuttuminen on itselle kipeä asia, Mattila sanoo.

Myös aikataulusta on erimielisyyttä. Kaikkosen mukaan tämän vaalikauden aikana uudistusta ei edes tavoitella, vaan tehdään vasta huolellinen valmistelu. Sarkomaan mielestä ajatus on kummallinen.

- Kyllä tämä on koko yhteiskunnan kannalta niin tärkeä asia, että eteenpäin eikä mitään deadlineja sille, etteikö tämä hallitus tekisi. Ei siirretä seuraavalle hallituskaudelle.

STT

http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 1_pi.shtml


Jaahas Kokoomus taas kotiäitien kimpussa... Tekeekö Soini vielä viimeisen palveluksen yhteiskuntamme paremmin voivalle osalle heittämällä kotiäidit bussin alle?
IL Refugee ja se porsas, jonka susi söi.
Avatar
Veli Pontikka
Kauhee Apina!
Kauhee Apina!
 
Viestit: 12571
Liittynyt: 09.12.2015 23:10
Paikkakunta: Erikoisosasto

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ..viduixmän.., Browo, tjk1 ja 8 vierailijaa