Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

Sana on vapaa!

Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Justin Case » 13.08.2017 19:54

https://yle.fi/uutiset/3-9772447

"Yhä useammin tieteellisten tutkimustulosten luotettavuus halutaan kiistää ja luottaa omiin oletuksiin. Koulutustason noustua ihmiset ajattelevat voivansa tulkita ja ymmärtää monimutkaisiakin tutkimuksia. Näin arvioi viestinnän professori Esa Väliverronen.

Poliitikot voivat mielipidevaikuttajina saada paljon seuraajia tiedevastaisilla kommenteillaan.

Varsinkin terveyteen liittyvät asiat saavat ihmiset etsimään tietoa internetin syövereistä. Helposti tulee vastaan tutkimuksia tai väitteitä, jotka vahvistavat omia olettamuksia kulloisestakin asiasta. Oli sitten kyse oikeasta ravitsemuksesta tai suonikohjuista.

Rokotevastaisuus on hyvä esimerkki siitä, miten ihmiset kyseenalaistavat entiset auktoriteetit. Rokotteiden haitoista voi ammentaa tietoa, mutta usein unohtuu, että rokotusten avulla moni sairaus on pystytty kitkemään pois."

Tästä pitäisi keskustella paljon enemmän. Kriittinen saa ja pitää olla. Mutta uskoa johonkin kahvitaukogurun hurjiin väittämiin on epäterveellistä.
Justin Case
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 22663
Liittynyt: 09.12.2015 19:30

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Kasipallo » 13.08.2017 20:09

Huuhaata uskotaan, koska se on muotia. Näin on esimerkiksi ilmastoalarmismista tullut valtavirtaa ja hulluimmat uskovat koko jutun todeksi.
Lord, take me downtown, I'm just lookin' for some tush.
Avatar
Kasipallo
Valvoja
Valvoja
 
Viestit: 19568
Liittynyt: 06.01.2016 18:12

Tiede on materialistin/ateistin uusi uskonto

ViestiKirjoittaja Konservative » 13.08.2017 20:12

Terve JC, ymmärrän toki pointtisi.

Minusta tiede on uusi uskonto, joka toki esittää faktoja mutta ei ole kaikkitietävä ja on erehtyväinen. Ihmiset uskovat että sitä mitä tiede ei ole löytänyt ei voi olla olemassa ja sitä ei kannata edes tutkia.
Minä olen skeptinen mutta samalla avoin, toisin kuin tiede, niin en putoa korkealta jos selviää että olen uskonutkin olemattomiin asioihin.
Konservative
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 8236
Liittynyt: 14.12.2015 12:47

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Isä Joosef » 13.08.2017 20:12

Ekana tulee mieleen uskovaiset, ja myös kansanedustaja Kärnä joka tämän päivän uudessa suomessa sanoo seuraavaa:

Evoluutio on absoluuttinen, todistettu fakta. Kreationismi puolestaan on arvotonta humpuukia, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

---------------------------------------------------------

Minä uskon evoluutioon, noin niin kuin suurinpiirtein, mutta evoluutioteorian sanomista faktaksi karsastan yhtä paljon kuin jumalan sanomista faktaksi. Kumpaakaan ei kukaan pysty todistamaan, silloin ei niitä faktaksi kannata sanoa mikäli ymmärtää sanan merkityksen. Mutta me ihmiset halutaan uskoa asioihin ja olla uskomatta, se on luonne jolle ei mitään voi.
Isä Joosef
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 8027
Liittynyt: 08.12.2015 10:44

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Backstage » 13.08.2017 20:15

Anarkisti on oikea tyyppiesimerkki huuhaa-uskovaisesta.
Avatar
Backstage
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 33849
Liittynyt: 09.12.2015 08:56

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Pistaasi » 13.08.2017 20:18

Aika samoja syitä hänkin kertoo. :kahvi:
Pekka Louhiala on dosentti, joka on perehtynyt lääketieteen etiikkaan. Hänen mukaansa syitä vaihtoehtoisten hoitojen valitsemiseen on pääpiirteittäin neljä.

(1) Henkilö on pettynyt siihen, millaista apua virallinen koululääketiede voi tarjota. Se ei esimerkiksi lupaa parantaa vakavia tauteja, kuten syöpää.

(2) Henkilö on pettynyt lääketieteen käytäntöihin. Hänellä on ehkä huonoja kokemuksia lääkäreistä tai häntä pallotellaan osastolta toiselle, byrokratia ahdistaa.

(3) Henkilö kaipaa yksinkertaisia selityksiä, sellaisia, joita virallisen lääketieteen edustaja harvoin voi antaa. Tiede ei välttämättä tiedä vastausta tai selitysmalli on monimutkainen. Sen jälkeen vaihtoehtoinen yksinkertainen selitys on helppo omaksua – varsinkin jos sen antaa karismaattinen persoona.

(4) Valinta voi olla elämänkatsomuksellinen tai uskonnollinen.

Tieteen auktoriteetteja vastaan kapinointi on tavallaan profetointia: On salaista tietoa, jota viranomaiset pimittävät. Se hivelee itsetuntoa. Voi myös sanoa, että koululääketiede ja terveydenhuoltojärjestelmä on epäonnistunut tehtävässään, kun ihmiset hakevat apua ennemmin tarot-korteilta, itseoppineilta ravitsemusterapeuteilta ja enkeliterapiasta kuin terveyskeskuksesta.
Kukka ja lintu ovat ilon opettajia.
~ Sören Kierkegaard
Avatar
Pistaasi
Vuoden Torikahvilalainen
Vuoden Torikahvilalainen
 
Viestit: 25034
Liittynyt: 07.12.2015 22:29
Paikkakunta: 25 000–28 000 valovuoden päässä Linnunradan keskustasta galaksin kierteishaarojen välissä.

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja RÖYH? » 13.08.2017 20:39

Yksi ongelma on myös että tieteenharjoittajan statuksella voidaan politikoida. selkokielellä yrittää junnata omaa näkemystään ja maailmankuvaansa.

Siinä syy miksi ihmiset ovat epäluuloisia tiedettä kohtaan.
RÖYH?
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 3225
Liittynyt: 07.07.2017 18:07

Skeptisyys ja samaan aikaan avoin mieli tärkeitä

ViestiKirjoittaja Konservative » 13.08.2017 20:48

Terve "Isä Joosef"

Tämä menee hieman ketjun varsinaisesta aiheesta sivuun, mutta jos tarkastellaan kymmentä käskyä ja niiden hyvyyttä, kuka voi sanoa niitä pahoiksi? Voi toki sanoa pahoiksi, mutta mitä se sanojasta kertoo? Asiat toimivat vaikka sanojaa ei nähdä.

Sama homma avaruuden älyllisen elämän suhteen. Ei ole faktatietoa, siis elämää EI ole. Tosin on jouduttu nöyrtymään paineen alla ja tutkimaan luotaimilla planeettoja ja kuuntelemaan radiosignaaleja koska jotkut "uskovat".

Kuitenkin kaikki tietää että mitä suurimmalla todennäköisyydellä älyllistäkin elämää on vaikka ei ole ns. faktatietoa.

Tyypillinen väittämä: Avaruudessa ei voi olla elämää, koska muuten he olisivat laskeutuneet Moskovan Punaiselle torille, YK:n eteen tai Valkoisen Talon pihalle väittävät monet ja piste

Siispä asiaa ei kannata edes tutkia koska siitä ei ole fyysistä faktatietoa/todisteita piste

Naurettavuustekijät saavat ihmiset ja avoimin mielin tutkivät tiedemiehetkin hiljaisiksi.

Myöskin poliittisesti korrekti nykytiede on pahaa. Poimitaan vain ne faktat jotka ovat arvokorrekteja ja poliittisesti korrekteja. Muita ei edes tutkita.

Se on paha.
Konservative
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 8236
Liittynyt: 14.12.2015 12:47

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja Jassoota » 13.08.2017 20:55

Tieteessähän teoria on eri asia kuin arkikielen käsitetteenä. Ennen kuin tiedemaailma hyväksyy jonkin teoriaksi, on sen täytettävä empiiriset metodit. Evoluutioteoria ei ole vain uskomus, vaan ihan erilaisten metodien kautta saatu faktuaalinen kulku siitä kuinka elämä on kehittynyt. Elämän tai maailmankaikkeuden synty on sitten toinen asia. Vaikka itse olen ns. jumaluskoinen niin kyllä jumalusko pitää sisällään nimenomaan subjektiivisia ajatusmalleja, kun taas evoluutioteoriasta voidaan ihan tieteen keinoin saada kovaa faktaa.
Juha Sipilä sekä hallitus: Haistakaa paska!
Jassoota
Valvoja
Valvoja
 
Viestit: 5563
Liittynyt: 02.12.2015 19:37

Re: Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä

ViestiKirjoittaja RÖYH? » 13.08.2017 21:02

Jassoota kirjoitti:Tieteessähän teoria on eri asia kuin arkikielen käsitetteenä. Ennen kuin tiedemaailma hyväksyy jonkin teoriaksi, on sen täytettävä empiiriset metodit. Evoluutioteoria ei ole vain uskomus, vaan ihan erilaisten metodien kautta saatu faktuaalinen kulku siitä kuinka elämä on kehittynyt. Elämän tai maailmankaikkeuden synty on sitten toinen asia. Vaikka itse olen ns. jumaluskoinen niin kyllä jumalusko pitää sisällään nimenomaan subjektiivisia ajatusmalleja, kun taas evoluutioteoriasta voidaan ihan tieteen keinoin saada kovaa faktaa.


Hauskaa kuitenkin on mm. kun jollain foorumilla nauureskeltiin Huhtasaarelle. Mutta naureskelijat eivät edes itse ole hajulla siitä.niin että heille se on kuitenkin uskomus.
Joku älykääpiö kysyi miten Huhtasaari opettaa lapsille maailmankaikkeuden synnyn.

Miten helvetissä maailmankaikkeuden synty liittyy evoluutioteoriaan?
RÖYH?
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 3225
Liittynyt: 07.07.2017 18:07

Seuraava

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ..viduixmän.., Konservative ja 5 vierailijaa