Perintövero rangaistus omaisille, verotetaan säätiöitä yms.

Sana on vapaa!

Perintövero rangaistus omaisille, verotetaan säätiöitä yms.

ViestiKirjoittaja Isä Joosef » 16.08.2017 07:38

Asiallinen kirjoitus, vaikkakin vasemmistolle yleensä myrkkyä koska toisten taskuille on päästävä. Vaikka se aiheuttaisikin vaan lisää ongelmia ja tuskaa, läheisen kuolemankin jälkeen on päästävä toisten taskuille. varkaita tuollaiset saatana..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aamulehti:Minun kuten monen muun pirkanmaalaisen esi-isät ovat aikanaan käyneet verotus- eli ryöstöretkillään aina Paavo Väyrysen kotiseudulla saakka. Kyseessä oli niin sanottu ”hidas ryöstö”. Toisin sanoen otettiin sen verran, että verotettavalle jäi varallisuutta jatkaa elämäänsä ja kartuttaa varojaan tulevaa verotusta varten.

Nykyinen perintövero ei toimi näin, vaan sen perusta on kuolema mielivaltaisella hetkellä, vaikka samasta varallisuudesta olisi juuri maksettu ansiotulovero, myyntivoittovero, pääomatulovero, lahjavero tai kahta vuotta aikaisemmin edellinen perintövero. Ainoa poikkeus on verovapaasti saatu varallisuus, esimerkiksi oman asunnon veroton myyntivoitto.

Perintövero ei kohdistu varallisuuden saajiin tasapuolisesti, vaan pääosan perintöverosta maksavat äkkikuoleman kokeneen henkilön lähiomaiset.

Kristillisessä uskossa lähiomaisen äkkikuolema katsotaan rangaistukseksi. Perintövero on ihmisen asettama lisärangaistus. Sillä halutaan myös estää ikiaikainen perintöoikeus. Perittävän testamenttiakaan ei voida monesti toteuttaa, kun saajan on realisoitava perintöveron maksamiseksi perintönsä.

Otetaan esimerkki. Nuori hyvin toimeentuleva perhe oli 80-luvun puolessa välissä ostanut ison omakotitalon pääosin velaksi. 1990-luvun alun lamavuosina perheen pää koki äkkikuoleman. Velkaa oli vielä jäljellä. Talon velattomasta osuudesta pantiin maksuun perintövero. Talo oli pakko myydä perintöveron maksamiseksi ja omavaraisesta perheestä tuli Kalle Päätalon sanoin ”kunnan elätti”.

Nykymuotoinen perintövero ja siihen liittyvä myyntivoiton tai pääomatulon verotus rajoittaa vaihdantaa ja estää taloudellista kehitystä. Lopettavien maatilojen omistajien ei kannata myydä peltojaan laajentavien tilojen tarpeisiin, koska myynnistä menisi ensinnä täydellä hankintameno-olettamallakin runsaan 20 prosentin vero ja sen jälkeen kuoleman jälkeen 10–20 prosentin perintövero. Vanheneva omistaja jää odottamaan kuolemaa, koska silloin hänen omaisuudestaan menee vain enintään 20 prosentin perintövero, vaikka perilliset heti myisivät pellot. Vastaavasti vanhenevan metsänomistajan ei kannata myydä puuta metsästään, koska siitä menee 34 prosentin pääomatulo eli myyntivero ja jäljelle jääneestä 66 prosentista menee hänen kuollessaan 10–20 prosentin perintövero.

Pörssiyhtiö maksaa tuloksestaan 20 prosenttia veroa. Kun tulos jaetaan osinkona yksityiselle osakkaalle, maksaa tämä jäljellä olevasta 80 prosentin tulo-osuudesta veroa noin 20 prosenttia. Kun saaja tämän jälkeen kuolee, maksetaan perintöveroa vielä 10–20 prosenttia samasta tulosta. Veroja onkin maksettu alkuperäisestä tulosta osapuilleen 50 prosenttia.

Edellä kerrottuun verokumulaatioon on vielä lisättävä viimevuosina voimakkaasti korotettu kiinteistövero.

Meitä ei uhkaa Aamulehden pääkirjoituksessa (AL 23.7.) mainittu yksityisten ihmisten perimyskapitalismi, vaan kaikenkarvaisten säätiöiden ja muiden verovapaiden yhteisöjen voimakkaasti jo kasvanut valta.

Verovapaat yhteisöt, kuten säätiöt, ammattiliitot, eläkeyhtiöt ja eläkesäätiöt saavat niihin tulevat lahjoitukset, perinnöt ja jäsenmaksut verovapaasti. Sijoitusrahaa on ammattiliitoilla satoja miljoonia euroja, eläkeyhtiöillä ja -säätiöillä lähes 200 miljardia euroa sekä yksityisillä säätiöilläkin satoja miljoonia euroja. Ne eivät maksa mitään veroa saamistaan sijoitustuloista kuten osingoista.

Viiden prosentin tuotto näistä sijoituksista olisi 10 miljardia ja 20 prosentin vero tuotosta olisi helposti kaksi miljardia euroa vuodessa. Verovapaus on aikanaan säädetty pienien yleishyödyllisten yhdistysten toiminnan tukemiseksi, ei satojen miljoonien ja miljardien sijoitusten verovapaaksi tuotoksi.

Perintöveron tuotoksi vuonna 2016 mainitaan 522 miljoona euroa. Edellä mainittujen verovapaiden yhteisöjen tuottojen verottamisella se olisi katettavissa 4-kertaisesti.

Yksityisten ihmisten pääomaa on lisättävä ja verovapaiden korporaatioiden valtaa on vähennettävä. Se ei onnistu, jos yksityisiä ihmisiä perintöverotetaan ja verovapaita säätiöitä ja muita korporaatioita ei perintöveroteta eikä tuloveroteta. Koko sivistyksemme perusta on yksityinen omistusoikeus ja siihen liittyvä perintöoikeus.

Kirjoittaja on varatuomari, Pirkkala
Isä Joosef
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 8026
Liittynyt: 08.12.2015 09:44

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Browo, Icemonkey3, Justin Case, marjatta1, yxpöllövaa ja 5 vierailijaa