Helsinki: Kela maksaa 12 600 kodin asumiskulut kokonaan

Sana on vapaa!

Helsinki: Kela maksaa 12 600 kodin asumiskulut kokonaan

ViestiKirjoittaja Justin Case » 07.10.2017 14:12

"Myös yleistä asumistukea saavien ruokakuntien määrä on samana aikana kasvanut rajusti. Viime vuonna yleistä asumistukea sai Helsingissä 42 000 ruokakuntaa."

"Joka kahdeksas helsinkiläinen kuuluu yleistä asumistukea saavaan ruokakuntaan."

"Yhteiskunta maksaa Kelan arvion mukaan Helsingissä kokonaan 12 600 kotitalouden asumiskulut.

Tilastoista on mahdotonta sanoa tarkasti, ketä nämä täyden asumisen tuen saajat ovat, sillä asumistuki on enintään 80 prosenttia kohtuullisista asumismenoista.

Loppuosa voidaan kattaa perustoimeentulotuella, jota ei kohdisteta erikseen asumismenoihin.

Täyden asumisen tuen saajia voi arvailla tyypillisimpien perustoimeentulotuen saajien perusteella.

– Tyypillisin saajaryhmä ovat työttömät. Kesäkuussa vuokramenoihin perustoimeentulotukea Helsingissä saaneista 75 prosenttia oli työttömiä, Kelan tilastoryhmän pääsuunnittelija Heidi Kemppinen kertoo.

Reilu puolet perustoimeentulotuen saajista asui yksin. Vajaa neljännes oli lapsiperheitä, joista 63 prosenttia oli yhden huoltajan perheitä."

................................

Suomen talosukasvuun tarvitaan elinkustannusten alentamista ja järjettömän kokoiseksi paisuneen valtion tukitalouden vähentämistä järki kädessä.

Moniko muuten näistä täyden asuntoedun saajista on Helsinkiin muuttaneita yksinasuvia työttömiä miehiä? Voisiko heidät palauttaa kotikuntaansa? Voisiko kotikuntaa laskutta heidän aiheuttamista kuluista?

Sveitsissä jokaisella on kotikunta, joka kulkee perintönä. Kotipaikan vaihtaminen on kova prosessi. Seuraus on se, että erilaiset sosiaaliapua tarvitsevat tapaukset ovat jokatapauksessa nimenomaan kotikunnan velvollisuus hoitaa, ei asuinkunnan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Place_of_origin

Kunnallisen itsehallinnon puitteissa voisi kysyä, pitäisikö sallia vain työperäinen muutto kuntiin ja kuitenkin niin, että kotikunta on edelleen vastuussa kansalaisistaan, jotka asuvat muualla. Kotikunta olisi syntymäkunta.

Opiskelijat ovat opiskeluaikanaan oman kotikuntansa vastuulla, vaikka opiskelisivat muualla.
Justin Case
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 24784
Liittynyt: 09.12.2015 19:30

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Browo, Keio69, Tarleena, tjk1 ja 4 vierailijaa