Asuntomurroista pitkät ehdolliset tuomiot paperittomille

Sana on vapaa!

Asuntomurroista pitkät ehdolliset tuomiot paperittomille

ViestiKirjoittaja Apostata » 24.11.2017 14:36

Asuntomurroista pitkät ehdolliset tuomiot paperittomille

Oikeus määräsi laittomasti maassa oleskelleet asuntovarkaat 100 000 euron vahingonkorvauksiin.

Asuntomurtosarja Turun, Raision ja Naantalin alueella toi marokkolaismiehille ehdollista vankeutta. Lisäksi oikeus määräsi miehet maksamaan yhteensä reilut 100 000 euroa vahingonkorvauksia.

Rikossarja alkoi joulukuussa 2016 ja päättyi, kun poliisi otti kaverukset kiinni näiden majoituspaikasta viime juhannuksena. Kiinniottovaiheessa miehet majailivat kesämökillä, jonka omistaja ei kylmien säiden takia ollut vielä palannut kesäasunnolleen.

Murtosarja alkoi paljastua alkuvuodesta, kun poliisin tietoon tuli useita samankaltaisia asuntomurtoja. Murtokohteet olivat yhtä lukuun ottamatta omakotitaloja.

Tekijät käyttivät hyväkseen suomalaisia juhlapyhiä, kuten uudenvuoden aattoa, vappua ja viikonloppuja, kun ihmiset ovat usein poissa kotoaan.

Poliisi on kertonut aiemmin (TS 14.9.), että molemmat miehet olivat laittomasti maassa. He olivat tulleet Suomeen vuosina 2016 ja 2017, mutta kadonneet sittemmin viranomaisilta.

Oikeus luki 23- ja 24-vuotiaiden miesten syyksi yhteensä 29 rikosta, joista pääosa oli asuntomurtoja. Joukkoon mahtui myös pari myymälävarkautta ja kahvilan kassakaapin varastaminen.

Varastettu omaisuus jäi kadoksiin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että miehet helpottivat rikostensa selvittelyä ja oikeuskäsittelyä myöntämällä teot.

Oikeus tuomitsi säilöönottoyksiköstä karanneen 24-vuotiaan 23 rikoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Nuorempi miehistä sai 14 rikoksesta vuoden ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta.

Miehet odottivat oikeuskäsittelyä tutkintavankeudessa noin viiden kuukauden ajan. Oikeus määräsi molemmat vapautettaviksi nyt käsitellyn rikosasian puolesta. Tämä ei kuitenkaan estä heidän kiinniottamistaan ulkomaalaislain perusteella.


http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/37 ... rittomille

Voi hellanlettas, että ihan ehdollista paukkuu..Karvakädet nauravat koko matkan sossuun.. :rolleyes:
Apostata
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 6922
Liittynyt: 06.12.2015 13:26

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ..viduixmän.., Apostata, Jassoota, Judegement, kalacalle, KeijoKeke, marjatta1, Pekka6, RÖYH?, tjk1 ja 5 vierailijaa