Jake Nyman

Sana on vapaa!

Jake Nyman

ViestiKirjoittaja Justin Case » 17.02.2018 15:09

https://www.is.fi/viihde/art-2000005569741.html

"Rakastettu radioääni ja populaarikulttuurin kävelevä tietosanakirja Jake Nyman vetäytyy eläkkeelle hyvin mielin. –Voihan tietysti olla, että haikeus iskee vähän myöhemmin.
Jake Nyman, 68, nostaa kitaran syliinsä ja vilkaisee ulos ikkunasta. Istumme hänen kotonaan Helsingin Roihuvuoressa. Ulkona raivoaa talven ärhäkin lumimyräkkä.

Pienessä kirjastohuoneessa valtaosa tilasta on pyhitetty musiikille: Seiniä peittävät cd-tornit kohoavat lattiasta kattoon. Sekaan asetelluista kirjoista valtaosa on yhtye- ja muusikkoelämäkertoja.

Nyman laskeskelee hyllyissä olevan levyjä tällä hetkellä noin 4 000 kappaletta. Työhuoneella niitä on kuulemma vielä toinen mokoma lisää.

Entä vinyylit? Niiden kohtalon Nyman paljastaa olevan astetta karumpi. 2000-luvun taitteessa tulleen avioeron myötä hänen oli sullottava mittava levykokoelmansa kaverinsa autotalliin. Kylmässä ja märässä ne alkoivat kuitenkin pikkuhiljaa kupruilla.

– Panin sitten 10 000 vinyyliä menemään, Nyman toteaa."

"YKSI AIKAKAUSI tuli päätökseensä muutama viikko sitten. Tuolloin Radio Suomessa kuultiin viimeinen osa Jake Nymanin Popradio-ohjelmasta. Samalla kyseessä oli Nymanin koko radiouran viimeinen oma lähetys.

Nyman sanoo vetäytyvänsä eläkkeelle hyvillä mielin.

– Eihän tämä mistään tyhjästä tupsahtanut ja kyseessä on kuitenkin oma päätökseni. Voihan tietysti olla, että haikeus iskee vähän myöhemmin. Mutta en usko."
Justin Case
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 25694
Liittynyt: 09.12.2015 19:30

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Pistaasi ja 3 vierailijaa