Jopa 400 000 kodin televisio uhkaa pimentyä

Sana on vapaa!

Jopa 400 000 kodin televisio uhkaa pimentyä

ViestiKirjoittaja Apostata » 15.06.2018 06:36

Jopa 400 000 kodin televisio uhkaa pimentyä – "Ei ole mitään tietoa, pystynkö katsomaan televisiota uudella tekniikalla"

31.3.2020 jälkeen antenni-tv-verkon kanavat lakkaavat näkymästä, mikäli televisiossa tai digiboksissa ei ole DVB-T2-viritintä.

Televisioiden tekniikka on edennyt vauhdikkaasti, ja tavallisen kuluttajan on välillä haastavaa pysyä muutoksessa mukana. Uuden tv:n ostaminen on edessä, jos nykyisessä vastaanottimessa ei ole DVB-T2-viritintä. DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset ja runsaamman kanavatarjonnan. Vapaasti vastaanotettavat antenniverkkojen tv-kanavat siirtyvät 31.3.2020 mennessä käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa.

Pääsääntöisesti kaikissa nykyisin myytävissä televisioissa on DVB-T2-viritin.

– Kaikki myytävät tuotteemme ovat tätä uutta tekniikka tukevia, Vantaan Jumbon Prisman apulaismyyntipäällikkö Tomi Nikunen sanoo.

– Uskoisin, että 99-prosenttisesti kaikissa liikkeissä on sama tilanne.

– Pääsääntöisesti myydään jo uutta tekniikkaa.

Jos televisio tukee HD-lähetyksiä, niin vastaanotinta voi käyttää jatkossakin, jos väliin hankkii DVB-T2-virittimellisen digiboksin.


https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... -katsomaan

Joopa.. Ainakin kodinkonekauppiaat voivat iloita uudesta tekniikasta. Uusi telkkari ei nyt tietysti kovin kallis ole jos tyytyy perusmalleihin eikä vaadi olohuoneen seinän kokoista ruutua, mutta tiedän että on monia joilla telkkari vain kerää pölyjä nurkassa, nämä ehkä sitten luopuvat erillisestä vastaanottimesta kokonaan.. :smoke1:
Apostata
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
 
Viestit: 6948
Liittynyt: 06.12.2015 13:26

Paluu Yleinen keskusteluPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Artjom, Icemonkey3, Jassoota, Pekka6 ja 8 vierailijaa